VantVeen

De tandarts

 

Erik Harms heeft zijn tandheelkunde opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af in 1988. Al snel na zijn opleiding heeft hij de tandartspraktijk van Henk Ruskamp overgenomen. Naast zijn eigen praktijk heeft Erik Harms van het begin af aan een of twee dagen per week in een grotere interdisciplinaire tandheelkundige setting gewerkt. Van 1990 tot 2001 heeft Erik Harms gewerkt in de Daniel den Hoed kliniek. Aansluitend  in het voormalige Rode Kruis ziekenhuis in 's-Gravenhage bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Sinds 2006 werkt hij als tandarts met speciale interesse voor wortelkanaalbehandelingen bij het Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier in Rotterdam.

Erik Harms is jarenlang werkzaam geweest voor de Regionale Bemiddelings Raad van de Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde. Binnen deze functie bemiddelde hij tussen clienten die een klacht hebben over een tandarts en de aangeklaagde tandarts.

 

Nooit te oud om te leren

 

Erik Harms volgt regelmatig cursussen in binnen- en buitenland om zijn kennis op peil te houden en op de hoogte te zijn van de innovaties binnen de tandheelkunde. In de loop der jaren heeft hij met name zijn kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen uitgebreid.

Naast de cursussen houdt Erik Harms zijn vakkennis bij door veel vakliteratuur te lezen en regelmatig meerdere studieclubs waar hij lid van is te bezoeken.

Erik Harms is ingeschreven in het BIG-register onder nummer 99021359102.

Geschiedenis van de praktijk

In 1953 startte Henk Ruskamp op de Oude Delft 239 met zijn praktijk op de begane grond. Zijn vrouw Liet was een van de allereerste mondhygienisten van Nederland, opgeleid in Engeland, er was hier toen nog geen opleiding. Vanaf het begin was er dus veel aandacht voor preventie.

Erik - STAAND 4 
ontwerp: studio buffalo en fotografie: jeroen pool